Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Ittjartam.hu: étterem vélemények és szállásértékelések egy helyen. Szeretnéd kideríteni hogy melyik hotelben ajánlatos helyet foglalnod, melyik étkezdébe nem éri meg étkezni? Honlapunkon olyan független látogatók értékelését gyűjtjük össze teneked, amik alapján játszva elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. A idegenforgalomban borzasztóan fontos hogy kiváló színvonalú szolgáltatásban legyen részed, ugyanakkor nehéz előre meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglőben, vagy hotelben kétségkívül azt kapod, amire számítasz.
Webes ételrendelés az országunk egész táján: Falatozz.hu. Amennyiben nem pesten laksz akkor a lakhelyed szerinti városban, viszont ha pesti vagy ekkor kerületek szerint is böngészhetsz. Hogyha portálunkon rendeled meg az ebéded, vagy vacsorád, akkor mostanában egy kiváló tábla számítógépet kaparinthatsz meg minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes betérni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és specialitások szintúgy fellelhetők a palettánkban.
|
|
Mogyorós keksz:
50g sózatlan, pírított, darált mogyoró (török vagy földi-ki milyet szeret)
100g vaj
50+25g kristálycukor
125g liszt
A sütőt előmelegítjük!
A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót, és a lisztet, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk!
Egy tepsit kiolajozunk!
A téztából nyújzunk egy kb.: 30 cm átmérőjű kört. Az esetleges repedéseket összedolgozzuk.
megszórjuk a cukorral, kissé a tésztába nyomkodjuk.
Az előmelegített sütőben kb.: 30 perc alatt aranybanára sütjük.
13 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Kulfi:
2 liter tej
6 kardamommag
7,5 dkg kristálycukor
5 dkg apróra vágott pisztácia
A tejet feltesszük melegedni, összetörjük akardamommagot, majd a tejehez adjuk.
A tejet felforrakjuk, majd kis lángon lassan főzzük addig, amíg a harnadára nem csökken.
Ha föle keletkezik azt belekeverjük a tejbe.
A forralás sokáig tart(Kb.:egy- másfél óra), de semmiképpen ne siettesük a folyamatot, és ne tegyük fel nagyobb lángra , mert akkor le fog kapni, és a legtöbbje kárba vész.
14 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Ki mondta, hogy hidegben tilos fagyizni? Segal Viktor 2 trükköt is elárul, amivel az évszakhoz hangolhatod ezeket a jeges finomságokat.
Ha otthon valami különleges finomságra vágysz, de a jégkrémet nem találod már évszakhoz illőnek, van számodra néhány ötletünk.
Fűszeres birsalmakompót fehércsoki-jégkrémhez
Hozzávalók:
• 2 közepes méretű birsalma
• 1 citrom leve
• 7,5 dkg cukor
• 1 egész csilipaprika
• 1 kávéskanál sambar masala fűszerkeverék
A meghámozott birsalmák magházát kiszedjük, majd cikkekre szeljük.
14 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Puncs fagylalt:
5dl tej (kis géphez: 3,5 dl)
4 tojássárgája (kis géphez 2-3 tojássárgája, akinek van az tegyen bele 3-at, ez sűríti!)
3 vaníliás cukor (kis géphez: 1-2 vaníliás cukor)
10 evőkanál cukor ( kis géphez: 6-7 kanál cukor)
rumaroma
piros ételfesték
2 habpor + tej ( kis géphez: 1 habpor + tej)
4 dkg mazsolát megmosunk, majd felöntjük annyi rummal, hogy ellepje. Betesszük a mikróba felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni! Amikor a fagyigépből kivesszük a fagyit akkor keverjük majd bele!!
14 éve | Kátai Katalin | 1 hozzászólás
Cappucino, kávé fagylalt:
5 dl tej (kis gép: 3,5 dl)
1 dl erős feketekávé
4 tojássárga
1 vaníliáscukor
12 evőkanál cukor (7 ek.)
3-4 evőkanál meleg vízben feloldott capuccino classicpor
1 evőkanál kakaópor
2 habpor+hideg tej ( a habpor)
A tejet a elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját, a vaníliáscukorral, és a cukorral jól kikeverjük, ehhez adjuk a kávékat is, ha nagyon nehéz keverni akkor a meleg tejből 1-2 kanállal keverhetünk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni!! Ha a tej kezd forrni akkor hozzáadjuk a tojássárgás masszát, és jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon a cukor.
14 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Sztracsatella fagylalt:
Ld.: a tippeknél!!
14 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Csokoládé fagylalt:
Figyelem, ugyanaz mint a vanília fagylalt csak kell hozzá a nagyhoz, 2 kanál hollandi kakaópor, a kicsihez egy kanál hollandi kakaópor, és csokiaroma!
A kakaóport a tojássárgájás masszához keverjük hozzá!!!!
Saját recept!-A vezető!
Ld.: Vanília fagylalt!
Aki szereti a végén mikor a gépből kivesszük, keverhetünk bele 1 tábla(10 dkg) étcsokit amit elötte lereszelt!! Így szedjük dobozba!
14 éve | Kátai Katalin | 0 hozzászólás
Vanília fagylalt:
(nagy 1,5l-es fagyigéphez)
5dl tej (kis géphez: 3,5 dl)
1/4 vanília rúd félbevágva (kikaparjuk a tejbe a magokat belőle, és a rudat is a tejhez adjuk)
4 tojássárgája (kis géphez 2-3 tojássárgája, akinek van az tegyen bele 3-at, ez sűríti!)
3 vaníliás cukor (kis géphez: 1-2 vaníliás cukor)
10 evőkanál cukor ( kis géphez: 6-7 kanál cukor)
vanília aroma
2 habpor + tej ( kis géphez: 1 habpor + tej)
A tejet a vanília rúddal elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját, a vaníliáscukorral, és a cukorral jól kikeverjük, ehhez adhatunk vanília aromát is, ha nagyon nehéz keverni akkor a meleg tejből 1-2 kanállal keverhetünk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni!! Ha a tej kezd forrni akkor hozzáadjuk a tojássárgás masszát, és jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon a cukor.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás