Fagyi: blog

Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 123 fő
  • Képek - 49 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 3 db

Üdvözlettel,

Fagyi klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 123 fő
  • Képek - 49 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 3 db

Üdvözlettel,

Fagyi klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 123 fő
  • Képek - 49 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 3 db

Üdvözlettel,

Fagyi klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 123 fő
  • Képek - 49 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 3 db

Üdvözlettel,

Fagyi klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fagyi klub hírei

Ittjartam.hu: étterem vélemények és szállásértékelések egy helyen. Szeretnéd kideríteni hogy melyik hotelben ajánlatos helyet foglalnod, melyik étkezdébe nem éri meg étkezni? Honlapunkon olyan független látogatók értékelését gyűjtjük össze teneked, amik alapján játszva elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. A idegenforgalomban borzasztóan fontos hogy kiváló színvonalú szolgáltatásban legyen részed, ugyanakkor nehéz előre meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglőben, vagy hotelben kétségkívül azt kapod, amire számítasz.

Tovább 

Webes ételrendelés az országunk egész táján: Falatozz.hu. Amennyiben nem pesten laksz akkor a lakhelyed szerinti városban, viszont ha pesti vagy ekkor kerületek szerint is böngészhetsz. Hogyha portálunkon rendeled meg az ebéded, vagy vacsorád, akkor mostanában egy kiváló tábla számítógépet kaparinthatsz meg minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes betérni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és specialitások szintúgy fellelhetők a palettánkban.

Tovább 

 

Mogyorós keksz:

 

50g sózatlan, pírított, darált mogyoró (török vagy földi-ki milyet szeret)

100g vaj

50+25g kristálycukor

125g liszt

 

A sütőt előmelegítjük!

A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót, és a lisztet, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk!

Egy tepsit kiolajozunk!

A téztából nyújzunk egy kb.: 30 cm átmérőjű kört. Az esetleges repedéseket összedolgozzuk.

megszórjuk a cukorral, kissé a tésztába nyomkodjuk.

Az előmelegített sütőben kb.: 30 perc alatt aranybanára sütjük.

Tovább 

Kulfi:

2 liter tej

6 kardamommag

7,5 dkg kristálycukor

5 dkg apróra vágott pisztácia

 

A tejet feltesszük melegedni, összetörjük akardamommagot, majd a tejehez adjuk.

A tejet felforrakjuk, majd kis lángon lassan főzzük addig, amíg a harnadára nem csökken.

Ha föle keletkezik azt belekeverjük a tejbe.

A forralás sokáig tart(Kb.:egy- másfél óra), de semmiképpen ne siettesük a folyamatot, és ne tegyük fel nagyobb lángra , mert akkor le fog kapni, és a legtöbbje kárba vész.

Tovább 

Ki mondta, hogy hidegben tilos fagyizni? Segal Viktor 2 trükköt is elárul, amivel az évszakhoz hangolhatod ezeket a jeges finomságokat.

 

Ha otthon valami különleges finomságra vágysz, de a jégkrémet nem találod már évszakhoz illőnek, van számodra néhány ötletünk. 

 

Fűszeres birsalmakompót fehércsoki-jégkrémhez
Hozzávalók:

• 2 közepes méretű birsalma
• 1 citrom leve
• 7,5 dkg cukor
• 1 egész csilipaprika
• 1 kávéskanál sambar masala fűszerkeverék

A meghámozott birsalmák magházát kiszedjük, majd cikkekre szeljük.

Tovább 

Puncs fagylalt:

5dl tej (kis géphez: 3,5 dl)

4 tojássárgája (kis géphez 2-3 tojássárgája, akinek van az tegyen bele 3-at, ez sűríti!)

3 vaníliás cukor (kis géphez: 1-2 vaníliás cukor)

10 evőkanál cukor ( kis géphez: 6-7 kanál cukor)

rumaroma

piros ételfesték

2 habpor + tej ( kis géphez: 1 habpor + tej)

 

4 dkg mazsolát megmosunk, majd felöntjük annyi rummal, hogy ellepje. Betesszük a  mikróba felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni! Amikor a fagyigépből kivesszük a fagyit akkor keverjük majd bele!!

Tovább 

Cappucino, kávé fagylalt:

5 dl tej (kis gép: 3,5 dl)

1 dl erős feketekávé

4 tojássárga

1 vaníliáscukor

12 evőkanál cukor (7 ek.)

3-4 evőkanál meleg vízben feloldott capuccino classicpor

1 evőkanál kakaópor

2 habpor+hideg tej ( a habpor)

 

A tejet a elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját, a vaníliáscukorral, és a cukorral jól kikeverjük, ehhez adjuk a kávékat is, ha nagyon nehéz keverni akkor a meleg tejből 1-2 kanállal keverhetünk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni!! Ha a tej kezd forrni akkor hozzáadjuk a tojássárgás masszát, és jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon a cukor.

Utolsó hozzászólás

Watson Zsuzsa üzente 10 éve

Ne haragudj, de nem egyertelmu a recept. 3-4 evokanalnyi vizben kell feloldani valamennyi (mennyi?) capuccinoport vagy 3-4 evokanalnyi capuccinoport kell valamennyi (mennyi?) vizben feloldani?
Koszonom, udv, Zsuzsa

Tovább 

Sztracsatella fagylalt:

Ld.: a tippeknél!!

Csokoládé fagylalt:

Figyelem, ugyanaz mint a vanília fagylalt csak kell hozzá a nagyhoz, 2 kanál hollandi kakaópor, a kicsihez egy kanál hollandi kakaópor, és csokiaroma!

A kakaóport a tojássárgájás masszához keverjük hozzá!!!!

Saját recept!-A vezető!

Ld.: Vanília fagylalt!

 

Aki szereti a végén mikor a gépből kivesszük, keverhetünk bele 1 tábla(10 dkg) étcsokit amit elötte lereszelt!! Így szedjük dobozba!

Vanília fagylalt:

(nagy 1,5l-es fagyigéphez)

 

5dl tej (kis géphez: 3,5 dl)

1/4 vanília rúd félbevágva (kikaparjuk a tejbe a magokat belőle, és a rudat is a tejhez adjuk)

4 tojássárgája (kis géphez 2-3 tojássárgája, akinek van az tegyen bele 3-at, ez sűríti!)

3 vaníliás cukor (kis géphez: 1-2 vaníliás cukor)

10 evőkanál cukor ( kis géphez: 6-7 kanál cukor)

vanília aroma

2 habpor + tej ( kis géphez: 1 habpor + tej)

 

A tejet a vanília rúddal elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját, a vaníliáscukorral, és a cukorral jól kikeverjük, ehhez adhatunk vanília aromát is, ha nagyon nehéz keverni akkor a meleg tejből 1-2 kanállal keverhetünk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni!! Ha a tej kezd forrni akkor hozzáadjuk a tojássárgás masszát, és jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon a cukor.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu