Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Fagyi klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Fagyi klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vanília fagylalt:
(nagy 1,5l-es fagyigéphez)
5dl tej (kis géphez: 3,5 dl)
1/4 vanília rúd félbevágva (kikaparjuk a tejbe a magokat belőle, és a rudat is a tejhez adjuk)
4 tojássárgája (kis géphez 2-3 tojássárgája, akinek van az tegyen bele 3-at, ez sűríti!)
3 vaníliás cukor (kis géphez: 1-2 vaníliás cukor)
10 evőkanál cukor ( kis géphez: 6-7 kanál cukor)
vanília aroma
2 habpor + tej ( kis géphez: 1 habpor + tej)
A tejet a vanília rúddal elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját, a vaníliáscukorral, és a cukorral jól kikeverjük, ehhez adhatunk vanília aromát is, ha nagyon nehéz keverni akkor a meleg tejből 1-2 kanállal keverhetünk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni!! Ha a tej kezd forrni akkor hozzáadjuk a tojássárgás masszát, és jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon a cukor. Csak 1-2 percig főzzük, mert ha tovább hagyjuk akkor kicsapódik a tojássárga, és darabos lesz. Ha ez megtörténik, akkor át kell szűrni!! Ha elmegy a gőze betesszük a fagyasztóba, és amikor még valamelyest keverhető akkor kivesszük. Elkészítjük a tejszínhabot (2 habpor + annyi tej amennyi kell hozzá,de ez hideg legyen mert ha nem az akkor nem fog felverődni! 1 habfixálót is adhatunk hozzá mikor elkezdjük verni! Figyelem mindegyik habpor más-más-mennyiségű tejet ír, ezért nem írtam ezt a tej mennyiséget, mert nem tudom, hogy ki milyet vesz! Kihalásszuk a vaníliarudat, de félretesszük és még egyszer felhasználhatjuk amihez majd kell! Ha kész a hab összeforgatjuk a fagyialappal, és betesszük a fagyigépbe kb.: 30 percre. Ha kivesszük jól záródó fagyasztható műanyag edénybe szedjük ki . Tárolása a fagyiknak fagyasztóban történik!!
Saját recept!- A Vezető!
A többi receptemet is ilyen módón szeretném/fogom közzé tenni!
Kisgép 0,9l!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!